Adieu, Yves!

Posted: June 28, 2012 in Uncategorized
Tags: , , , , , ,

Hedi Slimane, noul director creativ, îl trimite pe Yves la o plimbare prelungită, iar numele de brand Yves Saint Laurent se transformă în (mai plebeul, după mine) Saint Laurent Paris. Sau doar Saint Laurent, depinde de unde citești.

Într-o manieră cu totul logică, logo-ul desenat de legendarul Cassandre (vechi de jumătate de secol dar cu adevărat fără vârstă), nu se schimbă și va continua să se afișeze cu litera Y cu tot. Asta pentru unele linii de produse, dar nu pentru toate: linia de pret-a-porter va reveni la identitatea vizuală de la mijlocul anilor ’60.

Renunțarea la Yves pare să fie tot o revenire la the golden sixties, când brandul se chema Saint Laurent Rive Gauche. Dar e o revenire pe jumătate, atât la nivel verbal cât și vizual, cel puțin din ceea ce se vede acum.

E o oarecare dezordine, cu totul acceptabilă pentru un creativ, dar mai puțin ok pentru o arhitectură de brand ușor de înțeles pentru consumatori. Sunt foarte curios dacă și cum se vor clarifica lucrurile în anii care vin.

Advertisements
Comments
  1. […] de „plecarea” lui Yves din numele Yves Saint Laurent de care scriam acum câtăva vreme, iată că a apărut și versiunea de logo care o […]

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s