Ce nu iese (încă) la Suprafață

Posted: June 26, 2012 in Uncategorized
Tags: , , , , , ,

Știrea e veche: Microsoft lansează propria tabletă, Surface, ca să concureze cu iPad-ul.

Ingredientele necesare, de la briz-briz-urile tehnice (tastaturi tactile hidrofobe, ambivalența ARM/Intel, acustică ș.a.) până la integrarea hard-soft (cu posibila iritare a marilor parteneri hardware ai MSFT), sunt toate acolo. O parte sunt văzute și învățate de la alții, dar nu e absolut nimic rău în asta.

Numele e reciclat de la o măsuță de cafea 😉 care răspunde acum la irezistibilul apelativ PixelSense (who in Accounting came up with it, folks?) Dar e ce trebuie să fie și el.

Ce lipsește (încă) e sufletul. Magia. Viziunea irezistibilă. The meme. The firebrand sermon that makes the price an afterthought to consumers. Asta aștept să văd în viitor de la Microsoft, pentru că poate – Apple nu mai e de mult singura companie capabilă de așa ceva.

Advertisements
Comments
 1. Salut, Stefan. Un pic in colaterala, (este legat de Microsoft, pt ca ti-am vazut postul, dar este legat si de mai vechea discutie despre Nokia): ieri auzeam ca cei din urma tocmai primesc si ultimul cui in cosciug. Au aflat de la Microsoft ca li se va intarzia lansarea sistemului de operare pe care se bazau in noua serie de telefoane dastepte. Urat…deja le scazuse valoarea companiei la 3 lulele…acum o sa ajunga la un fir de praf de pe toba…Incredibil ce inseamna un an – doi ratati in industria asta…pe de alta parte, Nokia nu ar fi la primul salt de domeniu. 🙂 Parca ii vad in panouri solare, rachete pt turism spatial sau… paine din grau nemodificat genetic. 😀

  A, si ref la un vis mai vechi de-al tau….
  1. Samsung a lansat modelul Galaxy Beam, un smarphone ce poate realiza proiectii video de mare calitate cu o dimensiune de 50 inch (127 cm) si o luminozotate mare de 15 lumeni, chiar si afara.
  2. http://www.aaxatech.com/products/p4_pico_projector.htm

  inca nu e ceea ce visai tu acum vreo 2-3 ani, proiector integrat in laptop care sa si puna o imagine salutara pe un zid intreg…dar se apropie…in inca 2-3 ani vom fi acolo f probabil… 🙂

  despre subiectul de azi…nimic…inca…dar, dupa cum vezi, am memorie de elefant, peste vreo 2 ani o sa fac referire si la sufletul Microsoft… =))

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s